KookJij

Recept voor Thaise kip met cashewnoten

Een heerlijk thaise kip met cashewnoten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
  2. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kipblokjes marineren in 1 eetl sojasaus, flink wat gemalen peper uit de molen, 1 eetl sesamolie. Even in laten trekken, maar eerst 2 eetl bloem erdoor mengen.
Ondertussen uien, paprika's, lente-uitjes, en champignions in GROTE stukken snijden.
In wat olie het vlees snel en op hoog vuur bruin bakken.
Er bij blijven staan en constant omschudden (ben geen favoriet van roeren, omdat de ingrediënten daar vaak wat 'verlepter' door gaan uitzien).
Als het vlees gaar en bruin is, vuur uit.
In andere pan, weer wat olie en de in kleine stukjes gesneden knoflook, in stukjes gesneden pepertje en geraspte gember kort bakken (uitkijken dat knoflook niet aan gaat branden: dus héél kort aanbakken!!)
Groenten erbij doen en op hoog vuur, constant omschudden. Let erop dat de groenten gaar zijn, maar nog wel knapperig zijn!! 2 eetl oestersaus, 1 eetl vissaus en 1 eetl bruine suiker erdoor en blijven omschudden. Vlees erdoor, handjevol cashewnoten, en eventueel nog op smaak brengen met iets zout, nog extra halve of hele eetl vissaus en/of nog extra halve of hele eetl oestersaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Loran

Loran zegt:
Lekker.
Hennie

Hennie zegt:
Vannavond gemaakt. Het was echt HEERLIJK !! Dank je wel
Anna

Anna zegt:
Staat nu weer goed, Marian.
Groet, Anna.
KookJij.;)
Marian

Marian zegt:
Misschien kun je het recept opnieuw invoeren, helaas staat het niet goed vermeld op de site er was misschien een storing, groetjes.
jovadu

jovadu zegt:
Lijkt me heerlijk, ga ik proberen
Grtz, Jovadu.
Jeanine de Groot

Jeanine de Groot zegt:
Heerlijk recept, bedankt! Vooral kip blijft lekker door de bloem erdoorheen!
Angelique

Angelique zegt:
Wouw!!!! Wat was dit een heerlijk recept!!! Vrijdag gaan we het WEER eten!! Geweldig........Bedankt!!!
ayse

ayse zegt:
Hi esther

Alles goed jou?

Wat een lekker gerecht is dit en zo snel ;):)
dank je voor dit recept.

Heb jij weleens sotasoep gemaakt?

ik ben opzoek naar de echte lekkere soutasoep

:p:p:p:p
Groetjes en een fijn weekend voor jullie.
:D
joop van rij

joop van rij zegt:
zalig recept:):)
esmarc

esmarc zegt:
hoi Truus,

heb de bloem gebruikt om kanpperig vlees te krijgen(niet om te binden) je zou bij de toko ook van die zakjes kunnen kopen voor een kanpperig korstje om het vlees (ben even de naam kwijt....maar je weet denk ik wel wat ik bedoel)
wanneer het gaat om het binden zou ik inderdaad maizena gebruiken en niet zo snel bloem..
bedankt voor je reactie!!
groetjes Esther
azieindewok

azieindewok zegt:
Een mooi gerecht,in azie, dus ook Thailand gebruiken ze maizena ipv bloem.Veel succes en groeten van Azie in de wok.(Truus Jenner);)