KookJij

Thaise Curry met Varkensvlees en Ananas

Er zijn 5 soorten Thaise Curry: 1). Rode Curry = rood van de rode lomboks, is ietsje dikker dan de groene Thaise curry. Is de scherpste en wat rokerig van smaak. Vooral voor varkensvlees-rund-aubergine-kousenband-eend. 2. Groene Thaise curry = Groen vanwege de groene lomboks. Is de natste van alle Thaise curries en wordt gebruikt bij kip-seafood-groentes. 3). Gele Thaise curry = oranjebruingeel door het gebruik van geelwortel. Heeft een licht kerriesmaakje en wordt gebruikt bij vis-kip. 4). Penang curry = oranjebruin van de gebruikte pinda's en wordt vooral gebruikt bij rund-varkensvlees. 5). Massaman curry =oranjebruin. Zeer diki, vooral gebruiken bij langdurig stoven van rundvlees. Meestal worden gefrituurde uitjes er bij gebruikt.
Recept van:
Bereidingstijd: 160 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thaise Curry met Varkensvlees en Ananas te bereiden

  1. Doe het varkensvlees in de grote pan en voeg zoveel water toe dat het vlees ongeveer 3 cm onder staat en doe daar 1 eetlepel zeezout bij. Breng dit aan de kook, doe het deksel op de pan en laat het vlees op een middelmatig vuur 75 minuten koken en gaar worden. Zet het vlees apart en zet 500 cc bouillon klaar om zo meteen te gebruiken. De rest van de bouillon kan later voor iets anders worden gebruikt. Spoel de grote pan even om.
  2. Doe in de omgespoelde pan 250 cc kokosmelk en kook dit voor de helft in.
  3. Voeg dan toe de rode Thaise curry pasta en de lepels pindakaas en laat dat even opkoken. Roeren!
  4. Voeg dan de tweede 250 cc kokosmelk toe, met de 500 cc bouillon, de zoete aardappelgalangal in plakjes,s ereh en terassi en breng dit al roerend aan de kook..
  5. Zet het deksel scheef over de pan en laat het geheel op een middelmatig vuur ruim 10 minuten koken, zodat de aardappel gaar is geworden.
  6. Voeg de aubergine toe en laat weer 10 minuten opkoken.
  7. Nu gaat het vlees er bij in de pan en de lomboks en laat dit geheel wederom een 10-tal minuten opkoken op middelmatig vuur.
  8. Vis de galangal en de sereh uit de pan en doe de ananas er bij. Dit mag nog eens 2 minuten koken en daarna gaat de pan van het vuur en wordt de basilicum er door geroerd
  9. Geef dit bij gestoomde rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij een jasmijnthee, een koud biertje of een Riesling met een zoetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst