KookJij

Tartaar van doperwtjes en lamshaas

Seizoen van de asperges loopt op z'n laatste eind. Dan wordt het tijd voor de verse doperwtjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Onno Kleyn (Volkskrant woensdag 17 juni 2015)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tartaar van doperwtjes en lamshaas te bereiden

  1. Breng een pannetje water met flink wat zeezout aan de kook en plons daarin de doperwtjes gedurende 4 minuten. Giet af  en spoel na met koud water.
  2. Schroei het lamshaasje aan alle kante even dicht en leg 10 minuten te rusten.
  3. Snijd het lamshaasje dan tot een tartaar.
  4. Snipper de muntblaadjesen pureer ze met de olijfolie, Parmezaanse kaas, de amandelsnippers en de knoflook en breng op smaak met zeezout en vers gemalen zwarte peper.
  5. Meng de helft van de olie-mix met het fijn gesneden vlees en hussel daar door de doperwtjes.
  6. Leg een paar sliertjes rucola op de bordjes, leg daarop een hoopje vleesmengsel en druppel er dan nog wat olie-mix over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een rosé wijn of beter nog een lichtvoetige fruitige wijn, zoals een Beaujolais of een jonge Barbera of een zeer jonge Duitse Pinot Noir.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst