Recept
« Terug naar recepten
					
						Tarbotvlecht met sinaasappelsaus
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Tarbotvlecht met sinaasappelsaus
Een heerlijk tarbotvlecht met sinaasappelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									culinair net
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Tarbotvlecht met sinaasappelsaus te bereiden
Kook voor de saus de visfond samen met de wijn, het sinaasappel- en citroensap in tot een derde. Snijd het vanillestokje open en laat het 20 minuten in de fond trekken. Verwijder vervolgens het stokje en schraap het merg er met een lepeltje boven de fond uit. Voeg de crème fraîche en de Grand Marnier (Cointreau of Grande Mathilde XO mag ook) toe en kook de saus nog even door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Zet apart of koel weg tot gebruik.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de tarbotfilets in de lengte in drie repen, die aan het eind nog vastzitten. Vlecht de repen vervolgens tot een mooie vlecht en vouw het laatste stukje onder de vlecht. Bestrooi de vis met zout en leg de tarbot in een ruime, met boter ingevette ovenvaste schaal.
Schenk de wijn over de vis en verdeel de rest van de boter over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Pocheer de vis intussen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
Serveren:
Neem de visvlechten met een schuimspaan uit de schaal en leg ze op warme boren. Schep de saus half op de tarbot. Lekker met verse tagliatelle en een groene groente (peultjes, sugar snaps).
									Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de tarbotfilets in de lengte in drie repen, die aan het eind nog vastzitten. Vlecht de repen vervolgens tot een mooie vlecht en vouw het laatste stukje onder de vlecht. Bestrooi de vis met zout en leg de tarbot in een ruime, met boter ingevette ovenvaste schaal.
Schenk de wijn over de vis en verdeel de rest van de boter over de vis. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Pocheer de vis intussen in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar.
Serveren:
Neem de visvlechten met een schuimspaan uit de schaal en leg ze op warme boren. Schep de saus half op de tarbot. Lekker met verse tagliatelle en een groene groente (peultjes, sugar snaps).
                    