KookJij

Tajine gevuld met heerlijkheden

Een heerlijke stoofschotel uit de tajine.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tajine gevuld met heerlijkheden te bereiden

  1. Wrijf de haasjes in met het zeezout en de paprikapoeder.
  2. Snij het pepertje in dunnen ringetjes, met of zonder zaadjes. (Ik heb ze er in gelaten, want ik hou wel van een beetje pit;-))
  3. Snij de overige groentes grof, ze mogen best herkenbaar zijn. Wat betreft de knoflook; deze is in vieren gesneden en mee gestoofd in de tajine.
  4. Braad de haasjes goed aan in de bakboter en olijfolie en leg ze even apart. 
  5. Bak dan de groentes even goed aan, en strooi er dan 2 theelepels tajinekruiden over, de bouillon, de tomatenpuree en een goede scheut rode wijn.
  6. Leg de haasjes weer terug en laat het gerust voor 40 minuten tajineren op het kleinste vuurtje.
  7. Na 40 minuten de haasjes even verwijderen en er dan de perzikstukjes met wat siroop toe voegen. 
  8. Dan mogen de haasjes er weer in om te "trouwen" met het geheel.
  9. Geserveerd met basmati rijst. 

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

De knoflook in dit recept heb ik gekocht bij de lidl. Dat is dus niet de traditionele bol knoflook. Deze zijn vrij klein. Het velletje eraf, en in vieren gesneden. Heerlijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klopt, Greetje, ik heb het nu aangepast in het recept.
Dus een blikje tomatenpuree en zoveel sap van de perzik stukjes als je zelf lekker vindt.
Groetjes,
Anna.
Hans van der Meij

Hans van der Meij zegt:
Voor mij is een scheutje siroop van de persikken
Greetje

Greetje zegt:
Hallo, Een vraagje, bij de benodigdheden staat er een blikje tomatenpuree, maar bij de kookwekker siroop. Is beetje verwarrend.
Ik heb eens goed naar de foto gekeken en leek mij toch tomatenpuree aan t kleurtje te zien.
Henk

Henk zegt:
Heerlijk
Annie

Annie zegt:
Heerlijk die tijd gerechten ga het zeker vaker klaar maken
JF bergen

JF bergen zegt:
Ik zou de varkenshaasjes vervangen door kippenbouten, het bot zorgt voor meer binding van de saus. ! Een bouillonblokje is voldoende. En tip voeg voorgekookte zoete aardappelen toe op het laatst en enige takjes gesneden koriander. smakelijk! Ik ben zeg maar een professionele hobby kok
Ans

Ans zegt:
lekker
Mandy

Mandy zegt:
Ik ben op zoek naar een recept voor een tajinne uit de oven. Ik heb helaas een tajinne die alleen in de oven kan en niet op het fornuis mag. Kun je me hierbij helpen? Zou zo graag een keer aan de slag willen!
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk om te horen, Cobi! Wij zijn ook gek op Tajine gerechten
 Cobi van der Worp

Cobi van der Worp zegt:
Wat een heerlijk recept.we hebben er van gesmuld.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat heb ik eigenlijk een beetje uit de losse pols gedaan. Zorg dat je gerecht bijna onder het vocht staat. Zo’n 2 blokjes met 200 ml. water zal wel ongeveer voldoende zijn.
Groetjes,
Anna
Marrie

Marrie zegt:
Hoeveel bouillon moet er worden toegevoegd?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ben benieuwd wat je er van vind. Er staan nog veel meer heerlijke recepten op KookJij die je kunt bereiden met de Tajine.
Veel kookplezier!
Ada

Ada zegt:
Dank je wel Anna, ik ga voor het eerst de tajine gebruiken.
Groeten,
Ada
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat heb ik eigenlijk een beetje uit de losse pols gedaan. Zorg dat je gerecht bijna onder het vocht staat. Zo’n 2 blokjes met 200 ml. water zal wel ongeveer voldoende zijn.
Groetjes,
Anna