KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Tajine gevuld met heerlijkheden

Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Wrijf de haasjes in met het zeezout en de paprikapoeder.
Snij het pepertje in dunnen ringetjes, met of zonder zaadjes. (Ik heb ze er in gelaten, want ik hou wel van een beetje pit;-))
Snij de overige groentes grof, ze mogen best herkenbaar zijn. Wat betreft de knoflook; deze is in vieren gesneden en mee gestoofd in de tajine.
Braad de haasjes goed aan in de bakboter en olijfolie en leg ze even apart.
Bak dan de groentes even goed aan, en strooi er dan 2 theelepels tajinekruiden over, de bouillon en een goede scheut rode wijn. Leg de haasjes weer terug en laat het gerust voor 40 minuten tajineren op het kleinste vuurtje.
Na 40 minuten de haasjes even verwijderen en er dan de perzikstukjes met wat siroop toe voegen.
Dan mogen de haasjes er weer in om te "trouwen" met het geheel.
Geserveerd met basmati rijst.

Mijn kookverhaal (Anna Koudys)

De knoflook in dit recept heb ik gekocht bij de lidl. Dat is dus niet de traditionele bol knoflook. Deze zijn vrij klein. Het velletje eraf, en in vieren gesneden. Heerlijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

zegt:
Het kan zeker in de slowcooker! Ik houd altijd minimaal 4 uur op low aan en dan spiek ik even. Aan de hand van de gaarheid en smaak bepaal ik dan of het dan nog langer moet. Wil je de groentes wat beetgaarder houden, kijk dan na 2,5 uur/3 uur even.
Anna Koudys

zegt:
Dat denk ik zeker, Simon. Ik heb geen slow cooker dus ik kan jouw vraag hierover niet beantwoorden. Misschien dat Harry hier een antwoord op heeft??
Groetjes,
Anna
Simon

zegt:
Kan dit ook met slow cooker? Hoe lang moet dit dan aan staan op laag/hoog?
Harry Löhr

zegt:
Ohhhh Tajine! Lekker genieten!
Het wordt weer tijd voor de stoofpotjes en stamppotten!
Hilde Dumont

zegt:
Het is ook weer het weer ervoor laat de herfst maar komen ;-)
Anna Koudys

zegt:
Hier ook, al had ik 'm even niet gebruikt. Maar.......hij staat weer heerlijk te pruttelen op het vuurtje ;-)
Hilde Dumont

zegt:
Dank je wel voor het complimentje Anna, de tajine is hier onmisbaar in de keuken ;-)
Anna Koudys

zegt:
Leuk om te horen, Joke! Ben benieuwd hoe het heeft gesmaakt.
Voor nog meer heerlijke recepten uit de Tajine kan je hier je hart ophalen.
Hilde Dumont heeft ook zalige Tajine recepten geplaatst.
Je kan eindeloos variëren, heerlijk!
Joke

zegt:
Lijkt me heerlijk het lijkt een beetje op mijn Pilaf met perzikken recept. Ik ga het snel eens proberen kan ik gelijk mijn tajine uit proberen. Bedankt voor het lekkere recept Anna!

groetjes Joke
Anna Koudys

zegt:
Ik heb 1 blokje opgelost in een grote mok heet water. Dan beetje voor beetje bijvoegen voor de gewenste hoeveelheid vocht, dat is een beetje aanvoelen. Op de foto zie je ongeveer wel de hoeveelheid die je kunt aanhouden.
Ik heb 1 klein blikje tomaten puree van 70 gram gebruikt.
Ik ben benieuwd wat je er van vindt, Ank.