KookJij

Recept voor Tajine: eendebouten heerlijk zoet

Wat is confit de canard? Het zijn eendebouten, die langzaam in hun eigen vet gegaard worden - geconfijt dus. De gegaarde eendebouten worden vervolgens in datzelfde vet ingeblikt en op die manier zijn ze heel lang houdbaar. Vroeger werd het vlees op deze manier ingemaakt uit noodzaak, tegenwoordig slechts nog voor de smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Bondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Aardappelen schillen, wassen en in grove stukken snijden. Tajine opwarmen met een scheut olijfolie, voeg de aardappelen toe kruid met peper en zeezout. Zet het vuur op de laagste stand, deksel op de tajine en laat 45 min zachtjes pruttelen.
  2. Neem 4 eetlepels sap van de krieken, porto en de vijgen voeg deze bij de aardappelen evenzeer de honing. De veense jongens en krieken toevoegen. 
  3. Verwijder het vet en vel van de eendebouten en leg deze evenzeer in de tajine.
  4. Laat dit alles rustig zijn gangetje gaan en regelmatig alles voorzichtig onder elkaar spattelen.
  5. Serveer zeer warm en bind de saus met sausbinder.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Deze confit de canard heb ik leren kennen van een Nederlandse vriendin, en moet toegeven deze eendebouten uit blik zijn over heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Zeker weten niet soms.... Altijd, doe de groetjes aan je nichtje hopelijk valt dit gerecht in de smaak bij haar :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Fijn soms hè, die Nederlanders? Weer een heerlijke Tajine, zal het doormailen aan mijn nichtje in Frankrijk, die is er ook gek op :-)