KookJij

Taartje van gerookte paling en griet met groentejus

Een heerlijk taartje van gerookte paling en griet met groentejus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ReceptenWeb
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartje van gerookte paling en griet met groentejus te bereiden

Lekker met rijst.
Neem bij voorkeur groentejulienne van prei, gele en groene courgette.Bewaar de graten en vel van de gerookte paling. U heeft ze nodig voor de verdere bereiding.
Trek een bouillon van de graten en vellen van de paling, het bouquet garni en het water.
Zeef en ontvet de bouillon en kook hem samen met de saffraan in tot twee keer de hoeveelheid room uit de opsomming. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Pureer voor de mousse de koude paling- en grietfilet in de keukenmachine. Hak de waterkers en dragon en meng dit samen met de room en het eiwit door de gepureerde vis. Breng deze farce op smaak met peper en zout, doe hem over in een spuitzak en leg de spuitzak weg in de koelkast.
Bekleed ringen met de palingfilet en spuit de farce in de ringen. Pocheer de taartjes voorzichtig in de visbouillon.
Snijd de prei en courgettes in juliennes. Stoom de groenten beetgaar. Houd de peultjes apart en meng de rest van de groente met de in drieën gesneden bieslook.
Klop de hete saus op met klontjes koude boter.
Zet de taartjes op hete borden en verwijder de ringen. Verdeel het groentemengsel hierover. Leg de peultjes rond het taartje en schenk de saus rond het gerecht.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst