KookJij

Taartbodem voor Zoete Taarten

De familie is nooit zo sterk geweest in het banketbakkers métier. Dat is één van de redenen om 1 soort taartbodem te hebben voor al hun te bakken taarten welke gevuld moesten worden. De enige variatie in de receptuur bestond er in dat in plaats van Mon Chou roomkaas, ook wel Mascarpone gebruikt werd of uitgelekte yoghurt.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Taartbodem voor Zoete Taarten te bereiden

  1. Doe in de kom van de keukenmachine de roomkaas, de boter, de suiker, vanille extract en mespunt zeezout. Zet de deegpeddels in de machine en draai dan van de inhoud in de kom een luchtige homogene massa.
  2. Zeef de bloem door de massa met draaiende machine tot een soepel deeg.
  3. 3 Stort het deeg in de springvorm, bedek de bodem en zorg voor opstaande rand.
  4. Zet de springvorm met deeg en al in de ijskast gedurende 30 minuten.
  5. Prik met een vork gaatjes in de bodem van de deegtaart en schuif in het midden van de oven gedurende 10 minuten, in ieder geval tot het deeg een gouden kleur heeft gekregen en hard is geworden.
  6. Laat de deegbodem volledig afkoelen en voila de taart bodem is bijna klaar.
  7. Om de taartbodem minder gevoelig te maken voor vocht :smeer de binnenzijde in met eiwit en zet de bodem dan nog eens 5 à 10 minuten in een oven van 180 graden Celsius.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De taartbodem kan worden gevuld met opgeklopte slagroom of bakkersroom of een ander ingredient en vervolgens bedekt worden met klein gesneden fruit of iets dergelijks.
Of je vult de bodem met een confituurachtige substantie en daarna met klein (gesneden) fruit., enz.
***
We drinken hierbij een zoete wijn :
SAUTERNES : Bij abrikoos, perzik, noten
SELECTION GRAIN NOBLES : Citrus, abrikoos, perzik, zure appel
BEAUME DE VENISE : Citrusfruit, zure appel
(BEEREN) AUSLESE : Citrusfruit, abrikoos, perzik
VENDANGE TARDIVE : Citrus, abrikoos, perzik, zure appel
MOSCATO & ASTI SPUMANTE : Aardbei, framboos, kers
BANYULS : Chocolade, rozijnen
PEDRO XIMENEZ : Chocolade, rozijnen, vijgen
VIN SANTO : Gedroogd fruit

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst