Recept
« Terug naar recepten
					
						Struisvogelbiefstuk met cranberry's 
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Struisvogelbiefstuk met cranberry's
Een heerlijk struisvogelbiefstuk met cranberry's  recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Camilla Uitermark
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Australie
								
																								
									Keuken:
									Wereldkeuken
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Struisvogelbiefstuk met cranberry's te bereiden
  Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de cranberry's onder koud stromend water af. Breng de cranberry's  met een bodempje water en de basterdsuiker aan de kook. Laat de cranberry's afgedekt op een laag vuur in ca. 15 minuten gaar worden. Ze zijn gaar als ze helemaal open zijn. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Was en halveer de appels. Verwijder de klokhuizen. Plaats de appels in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 10 minuten. De appels moeten zacht zijn, maar ook nog heel. Het mag geen appelmoes worden! Haal de appels uit de oven en vul ze vervolgens met de cranberry's. 
Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Maak de paddestoelen schoon en halveer ze. Verhit 1 eetl boter in een pan en bak de sjalotten en paddestoelen kort aan (ca. 3 minuten). Breng dit op smaak met wat peper en zout. Haal dit uit de pan.
Dep de struisvogelbiefstukken droog met wat keukenrol. Verhit 1 eetl boter in de pan. Bak de biefstukken gaar en bestrooi ze met wat peper en zout. Voor een medium biefstuk dien je de biefstuk ongeveer 8 minuten te bakken. Haal de biefstukken vervolgens uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de biefstukken even rusten. Schenk de wildfond en de slagroom bij het bakvet van de biefstukken. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de gebakken sjalotten en paddestoelen toe aan de saus.
Leg een biefstuk op een bord, schenk er iets saus over en serveer de appel met cranberry´s er bij.
  
									Pel en snipper de sjalotten heel fijn. Maak de paddestoelen schoon en halveer ze. Verhit 1 eetl boter in een pan en bak de sjalotten en paddestoelen kort aan (ca. 3 minuten). Breng dit op smaak met wat peper en zout. Haal dit uit de pan.
Dep de struisvogelbiefstukken droog met wat keukenrol. Verhit 1 eetl boter in de pan. Bak de biefstukken gaar en bestrooi ze met wat peper en zout. Voor een medium biefstuk dien je de biefstuk ongeveer 8 minuten te bakken. Haal de biefstukken vervolgens uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie. Laat de biefstukken even rusten. Schenk de wildfond en de slagroom bij het bakvet van de biefstukken. Laat dit tot de helft inkoken. Voeg vervolgens de gebakken sjalotten en paddestoelen toe aan de saus.
Leg een biefstuk op een bord, schenk er iets saus over en serveer de appel met cranberry´s er bij.
 
                    




 
					