KookJij

Stoofschotel Paardenvlees

Een heerlijk stoofschotel paardenvlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofschotel Paardenvlees te bereiden

Bak eerst de ui en het vlees aan met een beetje olijfolie en boter. Voeg vervolgens, als het wat is aangebakken, de bouillon toe (halve liter). Laat dit koken. Voeg vervolgens de tomaat en scheutje rode wijn (naar smaak) toe. Voeg vervolgens de kruiden toe (tijm, bieslook, peterselie, cayennepeper) en kook dit mee. Laat dit ca. 2 uur koken tot het vlees mals is. Snij ondertussen de aardappels in blokjes, de wortel in blokjes, snipper de bosui en snij de champignon in plakjes. Voeg vervolgens de aardappels, wortels, bosui en champignon toe en laat dit ca. 20 minuten meekoken (aardappels moeten gaar zijn). Breng op smaak met zout en peper.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

We hebben een stoofschotel gemaakt van dingen die we nog in huis hadden. Eventueel zou je nog paprika toe kunnen voegen. Wij hebben geen hoeveelheden bij diverse ingrediënten gezet omdat dit echt naar smaak is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

johan

johan zegt:
wanneer de romatenpuree
gea

gea zegt:
Dat kan heel best wél mijn oom Jan zijn, Lekkerbekske! Hij leeft niet meer, maar jij schreef ook "was geboren..." Ze woonden in die tijd inderdaad in Wallaceburg!Leuk...;););)
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Als die naar zuid-west Ontario zijn gegaan Gea, dan zouden ze in Wallaceburg kunnen wonen. Ik woon ook in zuid-west Ontario en van hier naar Wallaceburg is ongeveer 180KM. De provincie Ontario is meer dan 26 maal de oppervlakte van Nederland, dus binnen een straal van 200KM zou men zich hier als buren beschouwen. Ik had even gegoogled voor die naam en die verwees me naar Wallaceburg. Deze Korvemaker(Basketweaver) was geboren in 1924, dus dat zal niet de ware zijn.
gea

gea zegt:
Mijn familie ging ook naar Ontario: familie Korvemaker. Jan Korvemaker en Tjaaktje de Groot.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Naar welke provincie van Canada zijn die gegaan Gea? Ik kwam eerst in Manitoba aan, maar ging later naar Ontario, waar ik sinds `55 woon. Gelukkig was ik alleen, want getrouwd brengt meteen meer verantwoordelijkheid mee. Ik heb hier gezinnen van 10 personen aan zien komen en in de vijftiger jaren was dat nog een pioniersleven. Ik zocht avontuur en vond het in overvloed.
gea

gea zegt:
In exact diezelfde tijd gingen ook een zus van m'n moeder met man (en toen nog zonder kinderen) naar Canada.
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Mijn ervaring was van in de oorlog, toen bij ons in het dorp een paard moest afgemaakt worden, dat een ernstige wond had opgelopen. Iedereen stond toen ook in de rij. Jij was dus pas drie, toen ik op 22jarige leeftijd naar Canada ging. Ik zal er maar niet op ingaan, wat ik hier heb leren eten.
gea

gea zegt:
Wat een mooie reactie, lekkerbekse.;)
Ik ben van 1951:)Groetjes!
slaatje

slaatje zegt:
Schaap, lam, konijn, ree, struisvogel eet ik ook niet en dat is niet uit sentiment hoor, ik eet enkel kip, koe en varken, bij de gedachte aan een ander dier krijg ik de kriebels. Ik veroordeel ook niemand die dat wel wil eten dat is een ieder voor zich. Eet smakelijk allemaal :p:p:p:p Groetjes Gerda :);):p:D:D
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Gea, je moet wel van mijn generatie zijn, want ongeveer zo`n zelfde ervaring herinner ik me ook uit mijn jeugd. En wat was het lekker.
Ik zou eerder pleiten voor een beschaafdere manier van slachten.
Voor hen, die geen paardenvlees wensen te eten, die hebben de vrijheid dit te laten, maar wordt niet sentimenteel over een paard, want hoe kan men dan een schaap eten? Leg een schaap op de rug en het huilt als een baby. Nog een stukje schapenvlees of lam iemand?
slaatje

slaatje zegt:
Nee hoor, zo vat ik het ook niet op en begrijp precies wat je bedoelt en je hebt gelijk en genieten van de verscheidenheid van recepten doe ik zeker. Groetjes Gerda :p:p:p:p
Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Het is ff wennen om paardenvlees te eten, maar je wil het wél of je wil het niet! Het smaakt een beetje zoetig en daarom is het niet zozeer mijn keuze. En slaatje, een koe kan je zó goedzakkerig aankijken...Maar geniet van de verscheidenheid van recepten! Het is géén kritiek op je opmerking, hoor!


:D:D
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Geeft niks :) Daarom heb ik ook aangegeven dat het heel goed met rundvlees gemaakt kan worden.
slaatje

slaatje zegt:
Sorry voor mijn eerste reactie maar ik heb een gigantische hekel aan recepten met paardenvlees, men eet geen paard is mijn idee, maar dat is natuurlijk voor een ieder zijn eigen keuze. Nogmaals sorry
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Ik zou zeggen, lees de eerste regel van de bereiding nog eens.