KookJij

Stoofpotje Sucadelappen

Lekker recept voor in de winter. Snel gemaakt en dan lekker laten sudderen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofpotje Sucadelappen te bereiden

  1. Laat de boter in de braadpan smelten. Strooi zout en peper over de sucadelappen.
  2. Bak de sucadelappen lichtbruin aan beide kanten.
  3. Snij de uien in ringen en de knoflook teentjes in kleine partjes.
  4. Bak deze mee als het vlees aan beide kanten bruin is gebakken.
  5. Als de ui en knoflook een aantal minuten gebakken hebben, voeg je de tijm, wijn en laurier toe.
  6. Laat het vlees nu lekker lang pruttelen. Na 3 uur bak je de gedroogde tomaten en de champignons mee. Snij de champignons van te voren in plakjes.
  7. Als laaste strooi je parmezaanse kaas over het gerecht als je dit gaat serveren.

Mijn kookverhaal (Miro Valk)

Dit recept ben ik tegengekomen op sucadelappenbereiden.nl/stoofpotje-sucadelappen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miro Valk

Miro Valk zegt:
Bedankt Anna voor de opmerking. Ik heb inderdaad stap 5 fout opgeschreven. Ik haal het vlees niet uit de pan en voeg de andere ingrediënten later toe.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk, die stoofpotjes. Ik maak ze vaak klaar in de Tajine.
Je kan er zo eindeloos mee variëren.
Stap 5 snap ik niet helemaal, haal je dan voordat je de uien en knoflook bakt het vlees uit de pan?
Bij ons komt er met de kerst een lamsvlees stoofpot op tafel, voor de liefhebbers rijst of aardappel partjes uit de oven.
Fijne feestdagen!