KookJij

Stoofperenmousse met in Amandelen ( zie opm)

Een heerlijk stoofperenmousse met in amandelen ( zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stoofperenmousse met in Amandelen ( zie opm) te bereiden

Bereiding Stoofperenmousse

Laat de stoofperen in een zeef uitlekken, vocht opvangen. Van de stoofpeertjes 11 partjes aan één kant in de lengte insnijden, zodat er een waaier ontstaat. De rest van de peertjes fijn snijden.
Slagroom met suiker, vanillesuiker en limoensap iets dikker dan lobbig kloppen.
De slagroom afgedekt in de koeling zetten. Gelatineblaadjes weken in koud water. Amandelschaafsel in droge koekenpan kort roosteren en af laten koelen.
Opgevangen perensap met de speculaas kruiden en een mespuntje zout verwarmen. Roer de port door het perensap. Pan van het vuur nemen. De gelatine goed uitknijpen en in het perensap oplossen. Van het mengsel 11 eetlepels apart houden. Rest af laten koelen totdat de massa lobbig wordt. Helft van de slagroom erdoor spatelen, vervolgens de stukjes peer en de rest van de slagroom erdoor spatelen. Lange vingers halveren en de helften in soufflé vormpjes rechtop zetten. Vormpjes vervolgens vullen met de peren mousse en gladstrijken. Vervolgens in koelkast zetten. Achtergehouden gelatine mengsel licht verwarmen en als het lobbig wordt bij het serveren, op de mousse scheppen.
Van het ijs 10 mooie ballen maken en door het amandelschaafsel halen.

Bereiding Roomijs:

Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel. Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Voeg de slagroom bij de andere ingrediënten. Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is. Schakel de ijsmachine in en giet het mengsel in de kom.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst