KookJij

Spruitenstoemp met gekorst buikspek en een compote van rode uien

Een heerlijk spruitenstoemp met gekorst buikspek en een compote van rode uien recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vlees.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spruitenstoemp met gekorst buikspek en een compote van rode uien te bereiden

Kruid het buikspek met peper, zout en nootmuskaat. Schroei het rondom dicht in warme boter.

Leg het vlees op een ovenplaat en giet er het braadvocht over. Strijk er mosterd op en strooi er broodkruim over. Gaar het vlees 45 minuten tot een uurtje in een oven op 150°C.

Kook intussen de aardappelen en de spruiten apart gaar in gezouten water.

Snijd de uien in halve ringen en stoof ze glazig in olijfolie. Blus met een scheutje balsamicoazijn en laat inkoken. Roer er, als de uien gaar zijn en de azijn stroperig geworden is, een klontje boter door.

Plet de aardappelen met de spruiten en een klontje boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Laat het vlees 10 minuten rusten voor je er plakjes van snijdt en serveer met de uien en de spruitenstoemp.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst