KookJij

Spinaziesalade met knoflookcroutons

Een heerlijk spinaziesalade met knoflookcroutons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spinaziesalade met knoflookcroutons te bereiden

Het ei in 10 min.hard koken,koud spoelen en pellen.Het ei halveren en de dooier boven een kommetje eruit wippen.Het eiwit fijn hakken.het sinaasappelsap,mosterd,peper en zout erdoor roeren.De olijfolie erdoor kloppen tot het een gebonden sausje ontstaat.Het teentje knoflook pellen en boven een ander kommetje uitpersen.De zachte boter erdoor roeren.De korstjes van het sneetje brood afsnijden.Het sneetje aan beide kanten besmeren met de knoflookboter en in dobbelsteentjes snijden.Het lenteuitje schoonmaken en iin dunne ringetjessnijden.De spinazie wassen en in een vergiet goed uit laten lekken.Evt.de steeltjes eraf halen.Een droge koekepan op hoog vuur zetten.Hierin de knoflookcroutons 1n 4 min.rondom goudbruin bakken.Intussen de spinazie in een slakom doen.Het sausje nogmaals doorroeren en over de spinazie schenken.De ringetjes lenteui,fijngehakte eiwit en de croutons over de salade verdelen.

Lekker met gebakken aardappelen en een gebakken snitsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Daniëlle

Daniëlle zegt:
Dank je. Oké, ik ga het eens proberen en houd de dooier achter de hand voor het geval de dressing niet lekker blijkt te zijn.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Zoals ik het begrijp wordt de dooier niet meer gebruikt.
Je zou hem natuurlijk aan het eind er door kunnen verkruimelen.
Daniëlle

Daniëlle zegt:
Hetzelfde recept staat ook in het kookboek “Twaalf maanden lekker eten” van AH. In beide recepten staat dus ook dat de eidooier er boven een kommetje uitgewipt moet worden en daarna wordt het onduidelijk want het woord eidooier wordt hierna nergens meer genoemd:
Het eiwit moet worden fijngehakt en sinaasappelsap, mosterd, peper en zout moet ergens door (het eiwit of de eidooier?) worden geroerd net als de olie zodat er een gebonden sausje ontstaat.
Op het eind wordt het gehakte eiwit wel weer apart vermeld maar wat er met de dooier gebeurd is, is mij een raadsel….?