Recept
« Terug naar recepten
Sperciebonen in gele kokosmelk
PT40M
Sperciebonen in gele kokosmelk
Een heerlijk sperciebonen in gele kokosmelk recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Jan A van der Hoeden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sperciebonen in gele kokosmelk te bereiden
-1).Zet de stukjes spercieboon of kousenband in kokend water gedurende 15 minuten (blancheren) en giet ze af.
-2).Maak een pasta in de blender van het limoensap, gember, laos, sereh, kunyit en de lomboks.
-3).Verhit de olie in een pan en fruit daar in de uien en knoflook zacht.
-4).Fruit vervolgens met de uien en knoflook de klaargemaakte kruidenpasta aan gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren.
-5).Nu mag alles in de pan gedaan worden en onder roeren worden de boontjes zacht gemaakt.
-6).Tenslotte wordt de saus ook dikkig en dan is die klaar en zijn de boontjes gaar.
-2).Maak een pasta in de blender van het limoensap, gember, laos, sereh, kunyit en de lomboks.
-3).Verhit de olie in een pan en fruit daar in de uien en knoflook zacht.
-4).Fruit vervolgens met de uien en knoflook de klaargemaakte kruidenpasta aan gedurende 5 minuten onder voortdurend roeren.
-5).Nu mag alles in de pan gedaan worden en onder roeren worden de boontjes zacht gemaakt.
-6).Tenslotte wordt de saus ook dikkig en dan is die klaar en zijn de boontjes gaar.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We geven dit bij rijst en een lekker stukje vlees.