Recept
« Terug naar recepten
					
						Speenvarken in bladerdeeg
						PT40M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Speenvarken in bladerdeeg
Een heerlijk speenvarken in bladerdeeg recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 40 min
								
								
									Personen:
									5 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											5
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									CCPL
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Speenvarken in bladerdeeg te bereiden
 Maak de koteletjes droog met keukenpapier, krab het bot goed schoon met een scherp mes en kruidt ze licht met peper en zout.
Maak het gehakt aan met de fijngehakte verse kruiden en de uitgeperste knoflook en reng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Bak de koteletjes in hete boter snel rondom bruin en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Blus de pan af met kalfsfond en laat even doorkoken.
Giet de saus door een zeef en laat ze inkoken tot de gewenste dikte.
Maak de saus vervolgens af met een scheutje conac.
Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en bevochtig deze licht met water.
Verdeel het gehakt over de plakjes bladerdeeg en leg op elk plakje een koteletje.
Vouw het bladerdeeg dicht, maar zo dat het botje eruit steekt.
Leg de plakjes met de sluitzijde op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
Leg de koteletpakjes op een voorverwarmd bord, nappeer een beetje saus naast de koteletjes en versier de saus me tomatenblokjes.
									Maak het gehakt aan met de fijngehakte verse kruiden en de uitgeperste knoflook en reng op smaak met peper en zout.
Ontvel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes.
Bak de koteletjes in hete boter snel rondom bruin en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Blus de pan af met kalfsfond en laat even doorkoken.
Giet de saus door een zeef en laat ze inkoken tot de gewenste dikte.
Maak de saus vervolgens af met een scheutje conac.
Leg de plakjes bladerdeeg op een werkbank en bevochtig deze licht met water.
Verdeel het gehakt over de plakjes bladerdeeg en leg op elk plakje een koteletje.
Vouw het bladerdeeg dicht, maar zo dat het botje eruit steekt.
Leg de plakjes met de sluitzijde op een licht ingevette bakplaat.
Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei en bak ze gedurende ongeveer 12 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.
Leg de koteletpakjes op een voorverwarmd bord, nappeer een beetje saus naast de koteletjes en versier de saus me tomatenblokjes.
 
                    





 
					