KookJij

Spaghetti met pompoen en pancetta

Een heerlijk spaghetti met pompoen en pancetta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti met pompoen en pancetta te bereiden

Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes. Leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 W gedurende 2 x 6 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat 2 min. rusten en daarna uitlekken in een vergiet.
Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een grote steelpan op een heel zacht vuur. Voeg het blik tomaten toe en de passata, laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Breng water aan de kook in een grote kookpot voor de spaghetti.
Bak ondertussen de grofgehakte pancetta bruin in een antikleefpan zonder vetstof. Eerst op een zacht vuur, draai nadien het vuur hoger wanneer het vet begint te smelten.
Doe de pompoenblokjes en de fijngesneden salie bij in de steelpan, laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de spaghetti ("al dente" gekookt en uitgelekt) overgoten met de saus en bestrooid met de knapperige pancetta.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst