KookJij

Spaghetti bolognese

Een heerlijk spaghetti bolognese recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spaghetti bolognese te bereiden

-De tomaten dun schillen, de schillen zo lang mogelijk laten.
-Van de schillen roosjes draaien (schil mooi oprollen) en in huishoudfolie verpakken, daarna in de vriezer leggen.
-De geschilde tomaten, uien, bleekselderij en geroosterde paprika in blokjes snijden.
-De knoflook in plakjes snijden.
-Boter in een braadpan smelten en de uien en bleekselderij erbij doen samen met de helft van de knoflook.
-Glazig laten worden.
-De tomaten erbij doen en goed warm laten worden onder voortdurend roeren.
-Het blik tomatenstukjes met sap erbij doen.
-Het gehakt erbij doen en goed blijven roeren totdat het gehakt helemaal verkruimeld is.
-De paprika erbij doen.
-De bouillonblokjes erboven verkruimelen, kruiden met peper, zout, chilipoeder, mespuntje kaneel en rozemarijn.
-De wijn erbij doen en de laurierblaadjes.
-Tot het kookpunt laten komen en dan de tomatenpuree er goed doorheen roeren, vuur zacht zetten en de deksel op de pan doen.
-Onder af en toe roeren minimaal een uur laten pruttelen, hoe langer hoe lekkerder.
-Tegen het einde van de kooktijd de overige knoflook door de saus roeren en de spaghetti gaar koken.
-8 basilicumblaadjes opzij houden en de rest naar smaak fijnsnijden en door de saus roeren.
-De saus proeven, laurier eruit halen en eventueel bijkruiden met de genoemde kruiden.
-De roosjes uit de vriezer halen en uitpakken.
-De spaghetti over de borden verdelen, daarop de saus, dan afwerken met 2 basilicumblaadjes met het tomatenroosje erboven op.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

De spaghetti zeer heet serveren met op tafel een kommetje geraspte kaas en kruidenstokbrood (zelf afgebakken in de oven, ik persoonlijk vind die van de aldi het lekkerste hierbij).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst