KookJij

Smeuïge Dadelcake met crème fraîche

De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: www.fairflavours.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Smeuïge Dadelcake met crème fraîche te bereiden

Dit is een recept van Topchef Andy McDonald voor de Fair Flavours campagne van Fairfood, bekijk zijn video op www.fairflavours.org.
Dadelcake
Gedroogd fruit, dadels, boter, water, gecondenseerde melk in een pan aan de kook brengen. Drie minuten laten pruttelen. 20 minuten laten staan (van het vuur af). Oven voorverwarmen op 160 graden. Cakeblik beboteren en bekleden met bakpapier. Na 20 minuten bloem, baksoda en marmelade aan het mengsel in de pan toevoegen en doorroeren. Cakeblik vullen en 90 minuten bakken in de oven.
Bord opmaken
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst