KookJij

Sliptong met hartige negerzoen

Een heerlijk sliptong met hartige negerzoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Pierre wind
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sliptong met hartige negerzoen te bereiden

Steek uit de boterhammen met behulp van een klein kopje 4 rondjes en toast deze. Laat ze afkoelen. Kook 125 gram suiker samen met 0,65 deciliter visbouillon. Klop 21/2 eiwit met de mixer in de hoogste stand, op te kloppen. Probeer het kloppen niet meer te onderbreken. Als de suikerstroop kookt meteen het pannetje van het vuur halen. Zet de stand van de mixer eerst in de laagste stand en giet heel langzaam, gedurende het kloppen, de zeer hete suikersiroop in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf kloppen, dan weer in de hoogste stand, van de mixer tot de eiwitten zijn afgekoeld. Spatel de citroenmelisse en spaanse peper erdoor. Spuit dan een bergje eiwit (a la negerzoen) op een uitgestoken rond toastje. Zet de zoen in de vriezer. De sliptongen aan beide zijden insnijden en de filets van binnen naar buiten van de graat afsnijden, zodat de filets nog net vastzitten aan de zijgraatjes. Nu met een schaar de zichtbaar geworden visgraat, vanaf de kop naar de staart toe trekken en vast zetten met de cocktailprikker. Bepeper en zout de vis naar eigen inzicht. Spatel door de aardappelpuree de eidooier, room,zout en peper. Wok de taugé kort met een paar druppels sesamolie en zout. Leg de taugé op de plaats van de graat. Spuit daarop aardappelpuree. Bak de vissen 25 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden. Verwarm intussen 2 deciliter donkere runderfond. Meng 3 blaadjes in water geweekte gelatine met de opgewarmde bouillon en laat deze weer een beetje afkoelen. Dan de zoen weer uit de vriezer halen en bedekken met de bouillon. Serveer de negerzoen op de puree.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst