KookJij

Shish-kebab

Een heerlijk shish-kebab recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Shish-kebab te bereiden

Wrijf het vlees in met peper en zout.
Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes.
Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en bekwast het af en toe met de marinade.
Maak van de rijst een pilav als volgt.
Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is.
Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst