KookJij

Schuimijstaart

Een heerlijk schuimijstaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Gebak
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: eigen verzinsel
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schuimijstaart te bereiden

Eerst gaan we het schuim maken door 4 eiwitten, de fijne tafelsuiker en zakje vanille suiker te mixen, (lang mixen moet bijna te snijden zijn) gaat beste in keukenmachine. Op het rooster van de oven bakpapier leggen. De schuim uitsmeren in 2 plakken dan oven op 120°C, 1 tot 2 uur iedere keer kijken. Even oven open zodat het vocht eruit kan, het schuim moet niet bruin worden. Dan goed af laten koelen
klop klop mixen, slagroom 250 ml. (zonder suiker) mixen. Bij elkaar voegen, het schuim (in kleine stukjes er door lepelen. De bodem van de springvorm goed insmeren met vanilleijs, lepel warm maken, krijg je een mooie bodem van ijs daarover heen het schuimslagroommengsel. Tenslotte de 125 ml. slagroom (met suiker) kloppen. De taart versieren met toefjes slagroom en klaar is de taart. De taart in de diepvries voor dat u de taart gebruikt eruit halen

Mijn kookverhaal (florry van Hulst)

Ik vond het erg leuk om te maken mijn visite smulde ervan. Het schuim is wat bewerkelijk maar dat doe je een dag van te voren. Je kunt het schuim ook gebruiken, rechtstreeks om het ijs smeren en daarna plakken van snijden. Heerlijk toetje (Italiaans).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Smulpaap

Smulpaap zegt:
Zeer geslaagd recept! Al twee keer gebruikt en twee kreeg een groots succes! Het schuim maken kost niet zo veel moeite, en het smaakt wel heel erg lekker!!
ineke

ineke zegt:
En is net zo lekker.
beertje36

beertje36 zegt:
Kant en klare schuimkoekjes kopen scheelt ook een hoop werk.