KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Schnitzel

Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Kruid het vlees met peper en zout. Sla de eieren los in een diep bord. Vul een andere diep bord met broodkruim.
2. Haal het vlees eerst door de bloem en daarna door het ei. Haal het nogmaals door het ei en vervolgens door het paneermeel, druk goed aan.
3. Bak de schnitzels kort in voldoende boter. Serveer met gekookte aardappelen en kappertjes, die je stooft in ruim wat boter en gehakte peterselie. Vergeet het citroenpartje en het ansjovisje niet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Daan

zegt:
Lekker:)
Postchristl

zegt:
Het echte schnitzel wordt niet in boter gebacken. Men gebruikt hiervoor zonnebloemolie, frituurvet of frituurolie. Olie 1 cm hoog in de pan - het schnitzel moet een beetje zwemmen.
De panier maakt dat het lekker knapperig is. Goudbruin bakken!
Christl (uit Oostenrijk)
Lizemie2

zegt:
Broodkruim is hetzelfde als paneermeel dus als laatste moet je het vlees door het broodkruim halen
Riet Mertens

zegt:
Waar word het broodkruim voor gebruikt.