KookJij

Runderlap met Knoflook-Kruiden-Limoen

Een heerlijk runderlap met knoflook-kruiden-limoen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 -6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Runderlap met Knoflook-Kruiden-Limoen te bereiden

*Spies 6 gekneusde knoflookjes rondom in het vlees (dat heet piqueren).
*Verhit 125 cc. olie en doe daarin de knoflook en de lombok. Haal de pan van het vuur wanneer de knoflook zacht is geworden.
*Van het vuur af het limoensap bij de olie doen en vervolgens even gloeiend heet maken.
*Dan weer van het vuur afhalen en koelen tot kamertemperatuur.
*Vervolgens het zout, de peper, ketumbar, djinten en gehakte korianderblad 1 bosje) toevoegen en de staafmixer er even door halen.
*Doe de gepiqueerde runderlap in de marinade-zak met de marinade, bind dicht en zet 2 uur weg in de koelkast.
*Draai elke 30 minuten het vlees om.
*Zet de oven aan op 220 °C en haal het vlees uit de marinade.
*Doe het ingeoliede vlees 3 minuten in de oven op het rek,haal het er uit,draai het om en leg het er weer in :
--->3 minuten voor medium-rare (rosé)
--->5 minuten voor medium
--->7 minuten voor doorgegaard
*Zet het vlees uit de warmte te rusten voor 10 minuten en maak intussen de saus:
-verwarm de boter met de overgebleven eetlepel rijstolie met het zeefsel uit de marinade en zeef nog eens.
*Vlees nu in dunne plakken snijden en :


Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN met de gezeefde boter en de fijngehakte korianderblaadjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hans,Dat doe ik ook,maar de meesten zullen geen vacumeer apparaat hebben.
Jan A:(:(
hns

hns zegt:
Beste Jan
Als ik het vlees in een marinade zak doe, vacumeer ik hem grotendeels, dan zit de marinade als een huidje erom heen. grt Hans:)
hns

hns zegt:
Allemaal lekkere simpele dingen, een beetje vd Valk food. :):)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Jenny,Wat dacht van spercieboontjes en gebakken aardappeltjes,of een salade en gratin van aardappelen.
Jan A:)
Jenny

Jenny zegt:
Lijkt me heerlijk, wat eet je er bij? Groet van Jenny
hns

hns zegt:
Jan Dat is een slimme, zo'n marinade zak, doe ik ook altijd. Je weet zeker dat alles bedekt wordt.
Groet en dank Hans de Vos:)