KookJij

Roodfruitclafoutis met noga

Een heerlijk roodfruitclafoutis met noga recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Roodfruitclafoutis met noga te bereiden

1. Spoel het fruit, bestrooi het met 50 gram suiker en schud het even door elkaar. Snij de noga in stukjes.
2. Verwarm de oven voor op 210°C.
3. Klop de eieren los in een kom en voeg er al kloppend de suiker aan toe. Voeg aan dit homogene mengsel geleidelijk aan en stevig kloppend de bloem toe (bijvoorbeeld met een mixer). Doe er de gesmolten boter en dan de melk bij.
4. Leg het fruit in een beboterde vorm, schenk er het mengsel over en bestrooi met stukjes noga.
5. Zet 25 minuten in de oven. Laat afkoelen voor het opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst