Recept
« Terug naar recepten
Rollade van zalm, spinazie en zuurkool in een coul
PT45M
Rollade van zalm, spinazie en zuurkool in een coul
Een heerlijk rollade van zalm, spinazie en zuurkool in een coul recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
lescopains
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rollade van zalm, spinazie en zuurkool in een coul te bereiden
Rollade: Snijd de zalm in zeer dunne plakken.
Was de spinazie, verwijder harde nerven. Giet er kokend water over en dep droog.
Neem een groot stuk dubbelgevouwen vershoudfolie en leg op het werkblad.
Maak een lange rechthoek van de plakjes zalm. Zorg dat ieder plakje het vorige plakje overlapt.
Strijk er mosterd overheen.
Verdeel de spinazie over dit geheel.
Schik een strook zuurkool in het midden van de zalm.
Strooi hier peper en zout uit de molen over heen.
Rol het geheel strak op en knoop de uiteinden dicht.
Pocheer de rollade 15 minuten in het water dat onder het kookpunt moet blijven.
Coulis: Verwijder de dikke takken uit de waterkers.
Houd 14 stukjes apart voor de garnering.
pureer de rest met de visfumet.
Kook de room met de wijn en de mosterd in tot sausdikte.
Meng de waterkerspuree met de saus en smaak af met peper en zout.
Snijd dikke plakken van de zalm.
Presentatie:
Doe wat waterkerscoulis op een bordje, leg er een plak zalmrollade op en garneer met een blaadje waterkers.
Was de spinazie, verwijder harde nerven. Giet er kokend water over en dep droog.
Neem een groot stuk dubbelgevouwen vershoudfolie en leg op het werkblad.
Maak een lange rechthoek van de plakjes zalm. Zorg dat ieder plakje het vorige plakje overlapt.
Strijk er mosterd overheen.
Verdeel de spinazie over dit geheel.
Schik een strook zuurkool in het midden van de zalm.
Strooi hier peper en zout uit de molen over heen.
Rol het geheel strak op en knoop de uiteinden dicht.
Pocheer de rollade 15 minuten in het water dat onder het kookpunt moet blijven.
Coulis: Verwijder de dikke takken uit de waterkers.
Houd 14 stukjes apart voor de garnering.
pureer de rest met de visfumet.
Kook de room met de wijn en de mosterd in tot sausdikte.
Meng de waterkerspuree met de saus en smaak af met peper en zout.
Snijd dikke plakken van de zalm.
Presentatie:
Doe wat waterkerscoulis op een bordje, leg er een plak zalmrollade op en garneer met een blaadje waterkers.