KookJij

Rode stamppot uit de oven

Een heerlijk rode stamppot uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode stamppot uit de oven te bereiden

Verwarm de oven op 200°C.
Uien lichtbruin bakken.
Schil en kook ondertussen de aardappels in lichtgezouten water gaar.
Prak of pureer de aardappels en voeg de rode kool toe. Evt. met wat warme melk. Meng alles door elkaar.

Doe de stamppot in een ovenschaal en verdeel de lichtbruin gebakken uiringen eroverheen.
Verdeel hierover de appelschijven [ ik bak ze even aan ], druk ze lichtjes aan en bestuif ze met een beetje kaneel.
Daarover de mozzarella verdelen.
Zet de schotel ca. 15 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtgekleurd is.

Mijn kookverhaal (tineke van Meeuwen)

Door de kaneel krijgt dit gerecht een bijzonder accent in de smaak. Errug lekker!!!!!
Lekker met gehaktballen of saucijsjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

boomer

boomer zegt:
Dankjewel voor je reactie, en dat je het lekker vond. Leuk om te horen.:D gr. Tineke
H.J.Cordes

H.J.Cordes zegt:
Ik heb het geprobeerd, het is echt lekker en weer eens heel iets anders, dank je voor het recept ;):p:p;):)