KookJij

Rijst roomijs met peer

Een heerlijk rijst roomijs met peer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 570 kCal energie
11 Gram eiwit
25 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Verswijzer 44 2003
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst roomijs met peer te bereiden

Halveer het vanillestokje in de lengte.
Breng de melk met het vanillestokje en de dessertijst aan de kook en schraap het vanillemerg boven de melk eruit.
Kook de dessertrijst volgens de gebruiksaanwijzing in circa 12 minuten op een laag vuur gaar en laat deze afkoelen.
Meng de dessertrijst door het slagroomijs en laat het ijs in de vriezer in circa 3 uur bevriezen.
Laat de chocolade au bain marie (boven een kokend waterbad) smelten.
Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij het vruchtvlees in parten.
Verhit de boter met de suiker in een koekenpan en bak de partjes peer circa 3 minuten op een hoog vuur.
Serveer het ijs met de gebakken peer en de warme chocolade.

Mijn kookverhaal (Sascha ten Brink)

Tip:
Bekleed 4 hoge vormpjes met plastic folie en laat het ijs hierin bevriezen.
Gooi het vanillestokje niet weg, maar doe deze in de suikerpot.

Wijnadvies:
Ravela, Spaanse rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst