KookJij

Rijst met noten en abrikozen

Een heerlijk rijst met noten en abrikozen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ik denk van mezelf, maar met zoveel schriften vol recepten weet ik het niet zeker.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met noten en abrikozen te bereiden

Rijst koken zoals je dat gewend bent maar verkruimel een stukje kippenbouillontablet in het kookvocht en doorroeren.
Ondertussen de abrikozen in reepjes snijden. Laat ze niet teveel aan elkaar plakken.
Als rijst gaar is voeg je de noten en de abrikozen en de olie toe en goed mengen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Ik doe vaak ook gewelde pruimen er bij of in plaats van de abrikozen.
Een beetje sambal erdoor is ook lekker als je daarvan houdt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Gelijk heb je. Doe ik.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Die van Albert Heijn die je zo kunt eten zijn gewelde abrikozen. Dus dan zou je bij de ingrediënten "gedroogde" beter kunnen veranderen in "gewelde".
fabita

fabita zegt:
Ik wel de abrikozen niet van tevoren.Maar ik koop ze meestal bij AH.Je kunt ze zo eten, misschien dat ze al geweld zijn voordat ze in de zak gaan.Ik heb ze nu niet in huis,maar ik kan één van deze dagen wel kijken naar merk enz. voor je.Maar je kunt ze natuurlijk wel altijd eerst wellen,als je dat liever hebt.
Henk van Haandel

Henk van Haandel zegt:
Wel je de abrikoosjes niet eerst?
Ze zijn ook wel geweld te koop, maar je schrijft "gedroogde abrikozen".