KookJij

Rijfkoeken- reibekuchen op monique's manier

Een heerlijk rijfkoeken- reibekuchen op monique's manier recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijfkoeken- reibekuchen op monique's manier te bereiden

-De aardappels schillen en in stukken snijden.
-De uien schillen en in parten snijden.
-De uien en aardappels samen in een keukenmachine grof raspen.
-Alles overdoen in een zeef en goed laten uitlekken (eventueel het laatste vocht er met de handen uitdrukken).
-De spekblokjes op laag vuur een beetje uitbakken.
-Alle ingredienten in een grote kom doen en met de handen goed doorkneden dat alles goed vermengd is.
-In een koekenpan een flinke laag olie heet laten worden en met 2 eetlepels hoopjes aardappelmengsel in de pan leggen en plat drukken.
-Aan beide zijden bruin bakken.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Zoals in het recept te lezen is gebruik ik dus geen bloem,dit voegt niks toe aan de smaak en als je genoeg eieren gebruikt vallen ze absoluut niet uit mekaar!.
Daarom ook dat ik alle vocht uit de aardappels duw,dan heb je de bloem niet nodig om het vocht te binden.
De eieren doen de rest!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

phamaekers

phamaekers zegt:
Heerlijk..........
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Een versie heb ik ook eens ingestuurd ;staat op mijn kook-site:D
apu

apu zegt:
Met gekookte aardappels heb ik het nog nooit gemaakt, lijkt me ook lekker!:p:p
beertje36

beertje36 zegt:
Ik maak het wel eens bijna hetzelfde maar dan met gekookte aardappels, ook erg lekker dus dit ga ik toch ook een keer proberen :o:o:o