KookJij

Rempejek

Nieuwsbrief aanmelden

Rempejek

Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Boekoe kita, bladzijde 108 - Mevrouw Weerschijnvlinder 260113
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Los de santen op in 4 eetlepels kookwater en roer de ketanmeel erdoor.
Voeg zoveel water toe dat er een beslag zo dik als pannenkoekbeslag ontstaat.
Roer de knoflook, kruiden, pinda's en zout door.
Verhit de olie in een grote koekenpan en schep eetlepels van het beslag, met veel tussenruimte in de pan.
Bak de koeken knapperig en goudbruin aan beide kanten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan Sascha, we zijn er om elkaar te helpen niet waar :);)
Sascha ten Brink

Sascha ten Brink zegt:
Bedankt voor het uitleggen derbyke! Ik had het niet beter kunnen doen ;)
nellie111

nellie111 zegt:
Bedankt voor de informatie. Groetjes nellie.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Nellie111,
Rijst die tot een zeer fijn poeder is gemalen. Het rijstmeel is hetzij van gewone rijst (rijstemeel), hetzij van kleefrijst (in Nederland beter bekend onder de Indische naam ketanmeel). Rijstmeel wordt gebruikt om allerlei gebak, pap, deegvellen en noedelsoorten van te maken, denk bijvoorbeeld aan dimsumhapjes, rijstvellen, rijsteballetjes en nog veel meer.
Let op of er gewone rijstmeel of rijstmeel van kleefrijst nodig is in een recept. Maak dan een pap, saus, deeg, beslag, noedel of vel van het rijstemeel. Gegarandeerd glutenvrij.
Groetjes Hilde Kookjij.
nellie111

nellie111 zegt:
wat is ketanmeel?