KookJij

Recept voor Rabarber Chutney

Een heerlijk rabarber chutney recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: n.v.t. personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: JVP 2000
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Rabarber, appel, uien schoonmaken en in stukjes snijden. Gemberbolletjes fijnsnipperen. Achtereenvolgens in een wijde pan met dikke bodem doen: Rabarber, ui, appel, gember, rozijnen, basterdsuiker, azijn, kruidnagelpoeder, foelie, peper en zout.
Al roerend aan de kook brengen en met het deksel schuin op de pan ca. 20 min. laten koken.
De ingredienten voor de chutney met een houten lepel tot moes roeren en op hoog vuur laten inkoken toe een stevige moes in ca. 20 min.
Chutney in de potjes scheppen en deze direct met deksel sluiten. Omkeren en ca. 10. min. laten staan. Weer rechtop zetten en verder laten afkoelen. De chutney is ongeopend zeker een half jaar houdbaar. Geopend in de koelkast ca. 2 weken.

Mijn kookverhaal (Joke Wiggers)

In het 'originele' recept staat 500 gr. rabarber, maar dát vond ik jammer van de smaak van de rabarber. (heet tenslotte Rabarber Chutney!). De rest moet je echt even aanpassen op eigen smaak, daar gaat het om! Belangrijk is dat je door de gember en rozijnen de smaak van de rabarber niet 'verliest'.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Oké dank je :);):p
grietje56

grietje56 zegt:
Derbyke, tuurlijk mogen het ook rooie uien zijn.
derbyke

derbyke zegt:
Toch een vraagje Joke, gewone ajuinen of mogen het ook rode ajuinen zijn ???
derbyke

derbyke zegt:
Hier ook rabarber genoeg in de hof, ga hem zeker ook maken.:);):p Hier wordt er alleen maar compot en confituur van gemaakt;)
grietje56

grietje56 zegt:
Dank je wel, Kanjer!
Heel veel succes en plezier met het koken van de rabarber chutney.
;)
Anna

Anna zegt:
Thanks!!! ;):D Ga ik heel snel eens uitproberen, ben gek op chutneys! De tijd is aangepast;):p:D
grietje56

grietje56 zegt:
Er staat "bereidingstijd" 2 min. maar dat moet zijn: Meer als 2 uur (incl. schoonmaken van de rabarber):?