KookJij

Pulled pork van wild zwijn

Deze pulled pork van wild zwijn (everzwijn) is een heerlijke variatie op de 'gewone' pulled pork en in plaats van de bbq saus en de coleslaw die er normaal bij geserveerd wordt heb ik hier gekozen voor Cranberrysaus-met-peren en Coleslaw-van-rode-kool Het is een heerlijk gerecht om bijvoorbeeld met Kerstmis of met Oud en Nieuw te serveren want het is uitermate geschikt voor een grotere groep. Met een aardappelgerecht erbij is het een complete maaltijd maar gewoon met een broodje erbij kan natuurlijk ook prima. Je kunt het vlees al heel gemakkelijk de dag van te voren bereiden in de oven en de volgende dag uit elkaar trekken en even onder de grill zetten om het wat krokanter te maken.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pulled pork van wild zwijn te bereiden

  1.  Meng de kruiden door elkaar (rub) en wrijf hiermee het vlees in.
  2. Verhit de olie samen met de roomboter en bak hierin het stuk vlees rondom aan.
  3. Giet de warme bouillon (fond) erbij en zet het 4 tot 4 ½ uur in de oven op 150 graden.
  4. Draai het vlees af en toe om.
  5. Trek het vlees met 2 vorken (of met schone handen) uit elkaar en spreid het uit over een bakplaat.
  6. Zet de bakplaat nog ongeveer 10 minuten onder de grill om zo een krokante bite te krijgen. 

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst