Recept
« Terug naar recepten
Pompoenspaghetti met gorgonzola
PT90M
Pompoenspaghetti met gorgonzola
Een heerlijk pompoenspaghetti met gorgonzola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
koken.vtm.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoenspaghetti met gorgonzola te bereiden
Verwarm de oven voor op 195°. Snij de spaghettipompoen overlangs in twee en wikkel in met aluminiumfolie. Zet in de oven tot hij gaar is. (45 - 75 minuten)
Als de pompoen gaar is mag je hem wat laten afkoelen. Verwijder met een lepel de zaadjes. Trek met een vork het vruchtvlees los, het zal er in slierten uitkomen, net spaghetti).
Smelt de boter in een antikleefpan en fruit er de look en sjalot in. Doe er na 2 minuutjes de pompoenspaghetti bij en roer goed. Laat 2 minuutjes meestoven. Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout.
Verdeel de pompoenspaghetti over de borden en brokkel er de kaas over.