KookJij

Pompoen soep met appel

Een heerlijk pompoen soep met appel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoen soep met appel te bereiden

1).Bak de stripjes pancetta uit in een anti aanbak bakpan, totdat ze krokant zijn geworden. Haal de stipjes er dan uit met een lepel met gaatjes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
2).Doe de klein gesnede ui, knoflook,wortel en selderijstengel in het achtergebleven vet (eventueel vermeerderd met olijfolie zo nodig) en laat hierin de groentes zacht worden aangefruit. Dit zal zo'n 12 tot 15 minuten duren.
3).Doe de kaneel er bij en roer gedurende 1 minuut door.
4).Ondertussen zijn de aardappels geschild en kleiner gemaakt en de appels geschild, geklokhuisd en in partjes gesneden.
5).Doe nu bij het uienmengsel pompoenblokjes, stukjes appel van 2 appels, stukjes aardappel, bouillon, water, 1x 5 cc zeezout en 1 x 5 cc vers gemalen zwarte peper en laat dat 30 minuten koken.
6).Pureer de massa in een keukenblender (voorzichtig aub, want hete dingen pureren kan best vervelende gevolgen hebben).
7).Doe weer terug in de pan en verhit en roer regelmatig. Wanneer de vloeistof te dik lijkt, doe er dan nog wat heet water bij (of bouillon).
8).Snij van de overgebleven appel "lucifers".
9).Soep wordt nu verdeeld over de borden/kommen en versierd met de pancetta-stripjes, sour cream, appel-lucifers en gesnipperd koriander blad.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst