Tip: zelf pizzadeeg maken is heel eenvoudig. Je hebt enkel tijd nodig om het te laten rijzen. Wat heb je nodig?
Voor 1 pizzabodem:
- 187,5 g bloem
- 10 g verse gist of 4 g droge gist
- 1 el olijfolie
- 0,5 tl zout
- 10 ml lauw water
Los de gist op in het water. Meng daarna met de bloem, de olijfolie en het zout. Kneed het deeg tot het mooi glad is. Is het deeg te vochtig? Voeg dan wat extra bloem toe. Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat water toe. Rol het deeg in een bol en laat een uurtje rusten op een warme plaats. Rol daarna uit tot de bodem ongeveer een halve centimeter dik is.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Pizza met boerenkool, champignons en ricotta
						PT35M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pizza met boerenkool, champignons en ricotta
Een heerlijk pizza met boerenkool, champignons en ricotta recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 35 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									lekker normaal
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pizza met boerenkool, champignons en ricotta te bereiden
- Was de boerenkool en snij ze in stukken. Verwijder eventueel de harde nerven als je daar geen fan van bent. Borstel de champignons proper en snij ze in schijfjes. Snipper de ui fijn en bak glazig in een hete pan met olie. Voeg op het einde de geperste look toe. Voeg de boerenkool toe en bak op een zacht vuurtje tot die geslonken is. Hou dit mengsel even aan de kant. Bak de champignons gaar in een hete pan met olie. Hou apart. Meng de passata met de ricotta en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Beleg elke pizzadeeg met een royale laag tomatensaus. Beleg daarna met de boerenkool en de champignons. Werk af met de mozzarella. Breng nog wat op smaak met een beetje peper en zout. Bak de pizza in ongeveer 15-20 minuten mooi bruin in een voorverwarmde oven op 200°C
 
                    