KookJij

Pilavrijst «land en zee»

Een heerlijk pilavrijst «land en zee» recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pilavrijst «land en zee» te bereiden

Fruit de grofgesneden paprika en ui in een stoofpot in 2 eetlepels olie. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. op een zacht vuur stoven.
Voeg het fijngesneden knoflookteentje en de peterselieblaadjes toe, meng 2 min., voeg dan de witte wijn en de passata toe. Mix alles even, doe er dan de erwten bij, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad, het saffraanpoeder en 2,5 koppen water (40 cl). Breng aan de kook en giet er de rijst bij. Draai het vuur lager, dek af en laat 20 min. sudderen op een heel zacht vuur.
Pel ondertussen de garnalen (vooraf ontdooid) en snij de kipfilet in kleine blokjes. Braad ze samen aan op een vrij hoog vuur in 1 eetlepel olie in een grote pan. Neem ze van het vuur wanneer ze bruingebakken zijn.
Doe de olijven, de kip en de garnalen bij in de stoofpot, meng goed, breng op smaak met peper en zout en laat nog 5 min. sudderen zonder deksel.
Serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Lisette

Lisette zegt:
Lijkt op een vereenvoudigde versie van paella mixta...