KookJij

Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs

Een heerlijk perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perziken gevuld met bitterkoekjes en amandelspijs te bereiden

Dep de perzikhelften droog met keukenpapier. Verkruimel de bitterkoekjes. Klop de slagroom met de suiker stijf.
Bereiden:
Meng de amandelspijs en de likeur of het sinaasappelsap door de verkruimelde bitterkoekjes. Vul de holtes van de perzikhelften royaal met dit mengsel: de vulling heeft de vorm van een ei. Leg op elk dessertbord 2 gevulde perzikhelften. Garneer het gerecht met een torentje slagroom. Schep de cacaopoeder in een (thee)zeefje. Strooi cacaopoeder rondom de perziken door voorzichtig tegen het zeefje aan te tikken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst