KookJij

Peer-bosbescrumble met chocolade

Een heerlijk peer-bosbescrumble met chocolade recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.groeneprinses.be
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peer-bosbescrumble met chocolade te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.
Roer bloem, suiker, havervlokken en amandelen door elkaar. Kneed er de boterstukjes door tot je een mengsel hebt dat op grof broodkruim lijkt.
Vet vier kleine ovenschaaltjes in met boter. Verdeel de stukjes peer, de bosbessen en de chocolade over de schaaltjes. Strooi het crumblemengsel erover.

Zet ongeveer 15 minuten in de oven op 200°C, of tot het fruit bubbelt en het kruimellaagje goudbruin en krokant is.

Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)

Ik vind crumble het lekkerst als hij lauwwarm is, maar je kunt hem ook volledig laten afkoelen als je dat wilt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Oe ,dat klinkt goed! Lekker wat ijs erbij...hmmmmm,ga ik zeker proberen.