KookJij

Pasta met citroen

Een heerlijk pasta met citroen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jan A
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met citroen te bereiden

1).Zet een pan water op met 3 liter water en 1 afgestreken eetlepel zout en breng die aan de kook.
2).Doe daarin de spaghetti en laat die 8 minuten koken (de spaghetti is dan nog al dente) en giet dan af met behoud van 200 cc van het kookwater.
3).Terwijl het water en de spaghetti bezig zijn:
een paar eetlepels olie in een bakpannetje doen en daarin de uien, lombok en wat later de knoflook aanfruiten op niet al te hoog vuur (ZE MOGEN NIET BRUIN WORDEN, ALLEEN MAAR ZACHT).
4).Roer in een kom de rest van de olie, het citroensap en de kaas door elkaar.
5).De afgegoten spaghetti weer in de pan doen en daarbij gieten de inhoud van de bakpan (met de uien enz.) en de inhoud van de kom (olie, sap en kaas).
6).Roer dat alles goed door elkaar en voeg zonodig nog wat van het kookvocht toe, wanneer de pasta te droog dreigt te worden. Roer er dan de blaadjes koriander door en de blaadjes basilicum en schep in diepe borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP : In voorverwarmde borden : de pasta waarin dus de olie zit, de kaas, het sap, de uien, knoflook en lombok, blaadjes koriander en basilicum. Strooi hierover de rasp van de citroenschil en flink wat peper uit de molen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Klinkt heerlijk, ga ik zeker uitproberen!:);)