KookJij

Paprikasoep de aller lekkerste

Een heerlijk paprikasoep de aller lekkerste recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikasoep de aller lekkerste te bereiden

Ruim 3 liter water met 8 bouillon blokjes en minimaal 500 gram mager rundvlees, peperkorrels (in een netje of kruidenzeefje, dan kun je ze er later makkelijk uitvissen) en eventueel selderieblad, teentje knoflook, etc zachtjes opzetten.

Een paar uur laten trekken en vervolgens het rundvlees uit de bouillon filteren (met schuimspaan). De bouillon inkoken tot ongeveer 2,5 liter. Het zeefje met peperkorrels mag weg.

Rundvlees af laten koelen en in hele kleine stukjes snijden of fijnmalen in de keukenmachine en terug in de bouillon doen.

Dan 4 uien snipperen en in wat olijfolie in een koekenpan goudbruin bakken. Uit laten lekken en door de bouillon doen.

Van de paprika's de zaaddozen verwijderen, in stukken snijden en in een aparte kookpan met wat zout ongeveer 8 minuten zachtjes laten koken. Paprika afgieten, laten afkoelen en in de keukenmachine tot sap malen. Toevoegen aan de bouillon.

De paprikasoep nog 10 á 15 minuten zachtjes laten pruttelen en eventueel verder op smaak brengen met zout, aromat en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lene

lene zegt:
Hoi Patricia!Dit is een overheerlijk "soepje"!!!En inderdaad een super-idee indien de paprika's in de aanbieding zijn!Vandaag heb ik ze gemaakt met Hongaarse,lange paprika's!Bedankt voor dit recept,fijne dag nog!!!