KookJij

Ovenschoteltje van scampi's in 't groen

Een heerlijk ovenschoteltje van scampi's in 't groen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 522 kCal energie
31,0 g Gram eiwit
42,1 Gram vet
5,2 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: www.Colruyt.be en dan bij colruyt culinair
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschoteltje van scampi's in 't groen te bereiden

Voorbereiding
- Laat de bladspinazie ontdooien in een zeef, zodat het vocht kan wegvloeien.
- Pel de scampi's (dompel ze daarvoor 2 min. onder in heet water) en verwijder het
darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
- Verwijder de steeltjes van de rucola.
- Pel het halve knoflookteentje.
Bereiding.
Kan enkele uren vooraf (10 min.)
1. Rooster de dennenpitten lichtjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
Laat afkoelen.
2. Bereid de rucolapesto: mix de rucola, het halve knoflookteentje en de
dennenpitten fijn samen met de notenolie (gebruik een keukenrobot of een
staafmixer).
3. Voeg de parmezaan toe en mix tot een smeuïge pasta. Breng op smaak met peper
en zout.
4. Giet 1 eetl. olijfolie in 4 kleine ovenschaaltjes. Druk de ontdooide spinazie uit om
het meeste vocht te verwijderen. Schik telkens 2 bolletjes in elk ovenschaaltje.
Verdeel er 2 eetl. room over per schaaltje en kruid met peper en zout.
5. Leg per schaaltje 5 scampi's boven op de spinazie en verdeel er de rucolapesto
over.
Op het moment zelf (25 min. in de oven)
6. Dek af met aluminiumfolie en zet in een op 180 °C voorverwarmde oven
gedurende 25 min.
Afwerking: Versier met wat kaasschilfers en dien onmiddellijk op met stokbrood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst