KookJij

Oosterse Sperziebonen

Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: www.fairfood.org
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse Sperziebonen te bereiden

Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.

De groentebouillon aan de kook brengen. Dan de haricots verts toevoegen en aan de kook brengen. Daarna gelijk laten uitlekken in een zeef. De haricot verts moeten bijtgaar zijn, dus laat ze niet lang meekoken!

Snij de sjalotten en knoflook fijn snijden en in bak ze, op een niet te hoog vuur, goudbruin. Voeg de tofu reepjes toe en daarna de uitgelekte haricot verts. Voeg vervolgens naar smaak koriander, cayennepeper, kurkuma en zout toe. Even laten doorbakken, de ketjap erdoor roeren en direct opdienen.

Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst