Recept
« Terug naar recepten
Oosterse Carpaccio
PT15M
Oosterse Carpaccio
Een heerlijk oosterse carpaccio recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
tijdschrift ONS
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse Carpaccio te bereiden
Was de bosuitjes.
Snijd 1 bosuitje in dunne ringen en het ander bosuitje in lange, smalle reepjes.
Meng de ringetjes bosui met de gembersiroop, arachideolie, sojasaus en sherryazijn.
Snijd met een gekarteld mes de kroepoek in stukken .
Halveer de plakjes carpaccio en verdeel ze dakpansgewijs over de 4 borden.
Leg op elk bord 2 stukken kroepoek.
Druppel het sausje er voorzichtig overheen, bijvoorbeeld met een lepel.
Garneer het geheel met de reepjes bosui.
Serveer direct zodat de kroepoek lekker knapperig blijft.
Snijd 1 bosuitje in dunne ringen en het ander bosuitje in lange, smalle reepjes.
Meng de ringetjes bosui met de gembersiroop, arachideolie, sojasaus en sherryazijn.
Snijd met een gekarteld mes de kroepoek in stukken .
Halveer de plakjes carpaccio en verdeel ze dakpansgewijs over de 4 borden.
Leg op elk bord 2 stukken kroepoek.
Druppel het sausje er voorzichtig overheen, bijvoorbeeld met een lepel.
Garneer het geheel met de reepjes bosui.
Serveer direct zodat de kroepoek lekker knapperig blijft.
Jenny Camps zegt:
Het komt hier beslist op tafel bij 't volgende etentje met onze kinderen!!!