KookJij

Oosterse Carpaccio

Een heerlijk oosterse carpaccio recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: tijdschrift ONS
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse Carpaccio te bereiden

Was de bosuitjes.
Snijd 1 bosuitje in dunne ringen en het ander bosuitje in lange, smalle reepjes.
Meng de ringetjes bosui met de gembersiroop, arachideolie, sojasaus en sherryazijn.
Snijd met een gekarteld mes de kroepoek in stukken .
Halveer de plakjes carpaccio en verdeel ze dakpansgewijs over de 4 borden.
Leg op elk bord 2 stukken kroepoek.
Druppel het sausje er voorzichtig overheen, bijvoorbeeld met een lepel.
Garneer het geheel met de reepjes bosui.
Serveer direct zodat de kroepoek lekker knapperig blijft.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jenny Camps

Jenny Camps zegt:
Dank je wel, Els!!
Het komt hier beslist op tafel bij 't volgende etentje met onze kinderen!!!
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Ik heb het aangepast, dus smakelijk. Foto volgt nog, was ik vergeten te maken.
Jenny

Jenny zegt:
Er staan geen ingrediënten beschreven. Alleen voor de saus!
Moet ik zelf bepalen hoeveel van de bosuitjes en rundercarpaccio gebruikt wordt?
:)