Recept
« Terug naar recepten
					
						Noordzeetong op Oostendse wijze
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Noordzeetong op Oostendse wijze
Een heerlijk noordzeetong op oostendse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Erwin Elens
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									vishandel Vandermaesen
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Noordzeetong op Oostendse wijze te bereiden
Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helft. Bind met de roux en laat indikken. Giet de saus door een puntzeef en werk af met de liaison. Kruid met peper en zout.
Stoom de mosselen gaar in een weinig water met de selderij en peper. Haal de mosselen nadien uit de schelpen.
Breng lichtgezouten water aan de kook en pocheer er de zeetongen in 7 min. in gaar. Laat de zeetongfilets nadien uitlekken en schik op vier borden.
Verdeel er de mosselen en garnalen over. Nappeer royaal met de gebonden saus en serveer meteen. Heerlijk met gegratineerde puree.
 
                    


 
					