Recept
« Terug naar recepten
Nazomerse aardappelsalade
PT30M
Nazomerse aardappelsalade
Een heerlijk nazomerse aardappelsalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nazomerse aardappelsalade te bereiden
Dressing:
Roer een dressing van de balsamico-azijn, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Kook de aardappelen met schil in ca 25 min. gaar.
Laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd de aardappelen in plakjes.
Roer de nog warme plakjes aardappel door de dressing en laat dit mengsel afkoelen.
Meng de waterkersblaadjes, rauwe ham, tomaten en de avocado met de aardappelen.
Strooi de geroosterde en afgekoelde pijnboompitten over de salade.
Roer een dressing van de balsamico-azijn, olijfolie en zout en peper naar smaak.
Kook de aardappelen met schil in ca 25 min. gaar.
Laat ze iets afkoelen, verwijder de schil en snijd de aardappelen in plakjes.
Roer de nog warme plakjes aardappel door de dressing en laat dit mengsel afkoelen.
Meng de waterkersblaadjes, rauwe ham, tomaten en de avocado met de aardappelen.
Strooi de geroosterde en afgekoelde pijnboompitten over de salade.