KookJij

Monte bianco kastanje dessert

Een heerlijk monte bianco kastanje dessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookboek.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Monte bianco kastanje dessert te bereiden

Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes.
Kook de kastanjes in een pan met water (de kastanjes moeten net onder water liggen) in 30 tot 45 minuten gaar. Giet de kastanjes af en pel ze. Pureer de gepelde kastanjes met een staafmixer.
Voeg de vanillesuiker en basterdsuiker toe aan de kastanjepuree en meng er voldoende melk doorheen zodat het een smeuig geheel wordt. Verdeel de puree in 4 porties (op een bordje).
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de room over de porties puree heen.
Als garnering kunt u de chocola over de kastanjepuree met slagroom schaven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst