KookJij

Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

Een heerlijk mini-beghrir marokkaanse pannenkoek met gaatjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: tagine.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini-beghrir Marokkaanse pannenkoek met gaatjes te bereiden

Vermeng meel, griessmeel, en zout. Los het gistblokje in een glas met bijna heet water op. Doe het warme water bij het meel, blijf met je andere hand goed kneden. Het deeg moet plakkerig zijn. Kneed dit deeg door je hand tot een vuist te vormen en al kloppend het deeg kneden. Als je het deeg genoeg gekneden hebt, dan voeg je steeds een beetje water toe, roer het water door je deeg totdat het opgenomen is. Blijf dit herhalen totdat je een pannenkoekenbeslag hebt. Dek het beslag af en zet het op een warme tochtvrije plek. Laat het beslag 20-30 minuten rijzen. Als het gerezen is, schep je met een soeplepel 2 grote lepels in een koekenpan. Zet deze op hoog vuur. Zodra de meeste gaatjes tevoorschijn komen, zet je het vuur lager. Draai de begrir niet om. Haal de gare begrir uit de pan en leg deze weg op een doek, dek ze nog niet af, laat ze eerst afkoelen. Spoel de koekenpan steeds met koud water af, om af te koelen. Als je een pan hebt die aankoekt, dan kan je pan steeds insmeren met olie en keukenpapier. Deze begrir worden oorspronkelijk gegeten met olijfolie, maar je kunt ze ook met honing en boter eten. Begrir zijn superhandig om in te vriezen, je moet ze alleen dan niet met olijfolie/boter etc.besmeren. Laat de Begrir afkoelen en vries deze zo vers mogelijk in. Zo heb je altijd wat in huis, als je onverwacht bezoek krijg a je een kleine koekepan hebt, dan kun je du sook minibeghrir maken zoals op de foto!ls
Mijn kookverhaal (Marijke Geurts)

Gebruik je gedroogde gist: 12 gram verse gist staat gelijk aan 4 gram gedroogde gist.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jamila

Jamila zegt:
42 gr. instant gist is echt heel erg veel hoor!! Volgens mij is een zakje van 7 gr. gelijk aan een blokje verse gist!:?
anissa

anissa zegt:
Hoeveel pannenkoeken verkrijg je dan ongeveer? Of voor hoeveel personen zijn dat?
Asena

Asena zegt:
Dit recept is heerlijk:)jammer dejamjam;)
Sheda

Sheda zegt:
Heejj,

een vraagje. Mijn buurvrouw zegt dat je voor deze beghihr een apart pannetje nodig hebt. Maar kan je dat ook gewoon in een pan waar je normaal alles mee doet?

Groetjes Sheda
bobbeltje

bobbeltje zegt:
je moet 42 gr gist gebruiken
lina

lina zegt:
moet je dan 42g gedroogde giste doen inplaats van verse of minder;)