KookJij

Meloen met fourme d’Ambert

De Fourme d’Ambert, in het Nederlands ook vaak Ambert genoemd, is een Franse kaas, afkomstig uit Saint-Just in het bergachtige gebied van de Puy-de-Dôme, plus uit een beperkt aantal kantons uit de departementen Loire en Cantal. Deze blauwschimmelkaas is romig van smaak. Zeer geschikt als dessertkaas
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: njam
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloen met fourme d’Ambert te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Laat de fourme d’Ambert op kamertemperatuur komen. Snijd de meloen in 4 partjes en verwijder de pitjes. Leg de meloenpartjes in een ovenschaal en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Zet de schaal ongeveer 25 minuutjes in de voorverwarmde oven en draai de meloenpartjes halverwege de baktijd even om. Spoel de blaadjes zuring en basilicum en dep ze droog. Meng er de rest van de olijfolie onder. Dresseer de meloenpartjes op de borden met een sneetje brood en het kruidenslaatje. Werk de meloenen af met de rozijnen en strooi er peper, currypoeder en wat fleur de sel over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst