KookJij

Mango-Gember sorbet

Een heerlijk mango-gember sorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mango-Gember sorbet te bereiden

Doe de suiker en het water en de gember in een pan en laat de suiker op een laag vuur oplossen.
Breng aan de kook
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit.
Doe het vruchtvlees en het citroensap in een blender of keukenmachine en draai tot een glad mengsel.
Voeg de koude suikersiroop toe en meng goed.
Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er een sorbet van

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bert allers

bert allers zegt:
Ook als je geen ijsmachine hebt dit is
natuurlijk mogelijk.
gewoon in de vriezer zetten en geregeld doorroeren met een vork
vanwege ijskristallen.
Tineke van den Enden

Tineke van den Enden zegt:
Is dit gerecht ook te maken wanneer je geen ijsmachine hebt?
Bert Allers

Bert Allers zegt:
Eddy Muller, Ik zou het niet weten
Recept komt via mijn kookvrienden bij onze kookclub, het was in ieder geval perfect
eddy muller

eddy muller zegt:
Bert, is dit al eensgemaakt in de pacojet??